Patty heeft in het voorjaar het veelzijdige Maleisië ontdekt. Zij heeft veel gezien en gedaan in dit Aziatische land en voor u een selectie gemaakt van de niet te missen activiteiten.

Bezoek de Petronas Towers in Kuala Lumpur
Indrukwekkende torens met 88 verdiepingen die met elkaar zijn verbonden door een glazen skybridge op de 41ste verdieping met een prachtig uitzicht over Kuala Lumpur. Reserveren vooraf is wel aan te raden kosten ca. €18,- per persoon. In de achtertuin is een parkje met een grote vijver waar ‘s avonds een prachtige fonteinshow van 15 minuten wordt gegeven. Uiteraard is er nog veel meer te zien en te doen in Kuala Lumpur zoals een diner in de KL Tower, ronddwalen door Chinatown en Merdeka Square.

Verse thee drinken in de Cameron Highlands
Per auto of scooter is het ideaal om de Cameron Highlands te verkennen vanuit het gezellige plaatsje Tanah Rata. De koelte, rust en prachtige groene theevelden maken deze omgeving tot een mooie afwisseling tijdens de reis door Maleisië. Met als afsluiting een heerlijk vers koppie thee bij de Boh Tea fabriek.

Jungletocht, op zoek naar de Rafflesia bloem
In het prachtige tropische regenwoud van Belum, vlakbij de grens van Thailand, leven nog wilde olifanten. Met een boot verken je Lake Temengor en per voet maak je een jungletocht. Onderweg kun je de beroemde Rafflesia bloem tegenkomen. Dit is de grootste bloem ter wereld en bloeit maar 6 dagen per jaar. Ook kun je een bijzonder bezoek brengen aan een traditioneel dorp van de Orang Asli.

Geniet van het streetfood op Penang
Het eiland Penang is met 2 bruggen bereikbaar vanuit het vasteland van Maleisië. Dit eiland is een smeltkroes van allerlei culturen wat je terugvindt in de bruisende hoofdstad Georgetown. Hip en trendy vanwege de hoeveelheid en kwaliteit van streetfood restaurants. Op Penang staat de grootste boeddhistische tempel van Maleisië; Kek Lok Si tempel. De moeite waard om te bezoeken!

Fietsen op Langkawi
Op ca. 3 uur varen van Penang ligt het tropische eiland Langkawi. Prachtige stranden met palmbomen en uitstekende snorkelplekken; dat is Langkawi. Op de fiets ga je langs kleine dorpjes en haventjes met vismarkten voor de lokale bevolking, rijstvelden en idyllische watervallen.

Pin It on Pinterest

Share This