Op zoek naar schitterende stranden, een helderblauwe zee, historische steden en een prachtige natuur? Zoek niet verder..
In mei bezocht Anouk verrassend Kroatië. In deze reisblog een kleine greep uit één van de vele tips voor uw bezoek aan Kroatië.

 

Op het eiland Brac bezocht zij de Stone Mason school, welke een van de laatste in Europa is die leerlingen opleidt tot beeldhouwers en restaurateurs. De prachtige witte kalksteen van Brac is veel gebruikt in bekende gebouwen over de hele wereld. Een van de meest bekende gebouwen is het Witte Huis in Washington.

Brac is niet alleen beroemd om zijn kalksteen, maar ook door het al vaker tot een van de mooiste stranden ter wereld uitgeroepen strand Zlatni Rat. Dit prachtige witte kiezelstrand heeft de vorm van een hoorn en verandert voortdurend onder invloed van de stroming, golven en de wind. Daardoor wijst de punt van het strand soms de ene kant en soms de andere kant op.

Op een half uur varen van Brac bezocht zij het eiland van uiterste: Hvar.
Aan de ene kant is Hvar een jachthavenparadijs en celebrity hotspot waar de rijken komen feesten. Aan de andere kant is het eiland ook erg ongerept. Weg van de feestjes, disco’s en wijnbars, vind je een eiland vol lavendelvelden.

Breng zeker een bezoek aan de stad Stari Grad op Hvar.
Stari Grad betekent letterlijk ‘oude stad’. Het is de oudste stad in Kroatië. De stad werd door de oude Grieken gesticht in 384 voor Christus, onder de naam Pharos. Rondom deze plek kan je nog steeds de landbouwgrond zien zoals deze toen was afgebakend, en dit agrarisch landschap staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Anouk sloot haar bezoek aan Kroatië af in Split en bracht daar een bezoek aan het paleis van Diocletianus, volgens historici een van de best bewaarde Romeinse villas ter wereld. Sinds 1979 staat het paleis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een wandel- of fietstocht met een bezoek aan dit Paleis is zeker een aanrader!

Pin It on Pinterest

Share This