Dit voorjaar bezocht Loes het prachtige Mexico. Zij selecteerde enkele tips en haar ervaring met het reizen in een groep.

Mezcal proeverij

Hier laten de mensen je zien hoe de mezcal wordt gemaakt. Mezcal en tequila zijn dé nationale dranken waar Mexico bekend om staat. Natuurlijk is er gelegenheid om te proeven en eventueel een flesje mee naar huis te nemen.

Oaxaca

Hele gezellige, koloniale stad. Je vindt er brede straten met gekleurde huizen. Neem aan het eind van de middag even de tijd om je onder het genot van een naranja (verse sinaasappelsap met water: heerlijk dorstlessend) onder te dompelen in het leven op de zócalo (centraal plein). Hoteltip: hotel Casantica. Niet luxe, maar wel heel authentiek, je slaapt in een voormalige kloostercel.

Tempelcomplexen

Tijdens deze reis heb ik er een paar mogen bezoeken. Steeds was ik onder de indruk van de grootte maar ook van de verhalen erachter. De complexen die ik heb gezien waren allemaal weer totaal anders, zeker de moeite waard om allemaal te bekijken. Bezoek deze tempels bij voorkeur vroeg in de ochtend, dan is het nog niet zo warm en druk.

Georganiseerde groepsreis?

Ik maakte deze reis met Fox Reizen. Bij deze vorm van reizen kom je snel en gemakkelijk op de mooiste plekjes. Tijdens het reizen is het de reisleider die je allemaal achtergronden en wetenswaardigheden vertelt. Op de website van Fox kun je een forum vinden waar je al voor de reis je medereizigers kunt ontmoeten. Liever met z’n tweetjes? Natuurlijk kunnen we ook een privéreis voor je samenstellen.

Pin It on Pinterest

Share This